Kék Hullám Zászló

A legjobb balatoni strandok védjegye

Lezajlott a 20. Kék Hullám Zászló strandminősítés helyszíni bejárása

  2023-ban 20. alkalommal hirdette meg a Balatoni Szövetség a Kék Hullám Zászló strandminősítést. A megmérettetésre ebben az évben 43 strand adta be a jelentkezési lapját.

A helyszíni bejárásra -a tanítási szünet első hetében- június 19.-23. között került sor.

A bejárásokon a Balatoni Szövetség titkárának irányítása mellett a partnerszervezetek -a NABE, a Balatoni Kör, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balaton-falvidéki Nemzeti Park és az MTÜ- delegáltjai vettek részt.

Öt nap alatt körbe utaztuk a Balatont, napi 8-10 strandot néztünk végig és pontoztunk le. Minden évben egyre több fejlesztéssel találkozunk a strandokon, az üzemeltetők a nyári szezon kezdetére igyekeznek bővíteni a strand szolgáltatásait, illetve a szükséges karbantartási munkákat elvégezni. Minden évben van egy-két olyan strand is, amely első ízben méretteti meg magát, így mindig találkozunk újdonságokkal is. A helyszíni bejárás hetében az időjárás általában kegyes volt hozzánk, nem kaptunk esőt, kellemes nyári időben nézhettük végig a strandokat.

Az eredmények összesítése után a díjkiosztóra Csopakon, a Községi strandon kerül majd sor, ahol több különdíj is gazdára talál majd.